Пожар в Южна Франция изгори днес 500 хектара площ и

...
 
Пожар в Южна Франция изгори днес 500 хектара площ и
Коментари Харесай

Пожар в Южна Франция унищожи къмпинг

 

Пожар в Южна Франция изгори през днешния ден 500 хектара повърхност и унищожи къмпинг. Две хиляди души бяха евакуирани, преди огънят да бъде овладян, съобщи Българска телеграфна агенция.

Френските управляващи оповестиха, че няма потърпевши жители.

„ Сушата и огъня са двете страни на една и съща монета: изменението на климата “,съобщи министърът на екологичния преход Кристоф Бешу.

Огънят е избухнал в туристическа околност на към 30 минути от град Перпинян, който е изложен на заплаха поради „ рисковите горещини, сушата и бурните ветрове със скорост до 180 км/ч “, оповестиха управляващите.

Повечето от евакуираните съумяха да се приберат в домовете си, само че мнозина туристи към момента чакат, с цел да бъдат пренастанени, сподели Бешу пред кореспонденти и добави, че някои от тях са изгубили документите си, парите или колите си в огъня. Министърът съобщи, че това лято е имало по-малко пожари, в сравнение с в предишното, само че предизвести, че горещият сезон към момента не е отминал.

В момента в пет области в източната част на страната са отправени предизвестия за рискове от най-висока степен поради жегите.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР